Veiligheid & veiligheidsmanagement

De laatste jaren is het thema veiligheid in de gezondheidszorg een ‘hot issue’ geworden. Als onderdeel van een goed werkend kwaliteitssysteem kan veiligheid als thema weggezet worden in een organisatie. Alleen hoe doe je dat? QCareOrganisatieadvies kan uw organisatie hier de nodige ondersteuning in bieden. Het is mogelijk om op bepaalde deelthema’s advies op maat te krijgen. Zo kent QCareOrganisatieadvies de volgende diensten :

  • Ondersteuning bij het inzetten van een veiligheidscultuur in een organisatie
  • Het uitvoeren van risicoanalyses
  • Het uitvoeren van veiligheidsrondes
  • Het bieden van ondersteuning bij het implementeren van verschillende meldsystemen
  • Het aanleveren van rapportages op het gebied van veiligheid
  • Begeleiden van organisaties bij het implementeren van verschillende veiligheidsthema’s

Ook bij de implementatie van het totale veiligheidsmanagementsysteem in de organisatie kan ondersteuning en begeleiding worden geboden. Zo kan er projectbegeleiding worden geboden, begeleiding bij implementatie, geven van scholingen en trainingen op het gebied van veiligheid of het uitvoeren van audits/veiligheidsrondes om te beoordelen of datgene wat u voor ogen had ook daadwerkelijk in de praktijk wordt uitgevoerd.

QCareOrganisatieadvies heeft zich ook toegelegd op informatiebeveiliging. Welke diensten in dit kader worden geboden vindt u onder de knop 'Informatiebeveiliging'

Wilt uw weten welke mogelijkheden er zijn die passen bij uw organisatie? Vraag dan vrijblijvend een adviesconsult aan.